Táborok

Táborok

$45000

Campaign Target

1

Donation

$40000 to go
Donated11%

Táborok

A Magonc nyári tábor egyhetes napközis tábor, amely a Magonc Kertműhely szakkörhöz hasonlóan épül fel. 

A gyermekek, mint a magonc növénykezdemények, tele vannak életerővel. Növekedni és fejlődni vágynak. A foglalkozásokon azt szeretnénk megadni a gyermekeknek, ami a magoncoknak a jó talajt, az elegendő vizet és a jó kertész odaadó figyelmét jelenti, hogy nagyra és egészségesre nőjjenek. 

A tábor célja, hogy erősítsük a gyermekek varázslatos kapcsolatát a természettel és annak ritmusával. A gazdaság egy élő, működő organizmus, amely ki- és belélegzik, amelybe könnyű bekapcsolódni. Itt lehetőségük nyílik a gyermekeknek arra, hogy felismerhessék felelős kapcsolatukat az állatokkal és a növényekkel, hogy megérezhessék az év körforgását, az idény és helyben termelt zöldségek sokszínűségét és jól érezzék magukat testükben és környezetükben. 

Ezek a célok (és még sok más akár egyénre szabott cél) az egyhetes foglalkozásokon mind a cselekvés és a tapasztalás útján hatnak a gyermekekre, akik veleszületetten hordozzák magukban a természettel való erős kapcsolódásukat.

Ez a kapcsolat  jótékony hatással van mind a testi, a lelki és a szellemi fejlődésükre is, és ezt segíti az értékteremtő kétkezi munka megtapasztalása is. 

A tábor során a gyermekek megismerkedhetnek a gazdaság napi ritmusával. A természetben és a természettel dolgozunk. Játékokat, használati tárgyakat készítünk együtt, amelyeket utána együtt is használunk. Szüretelük, ételt készítünk és gondoskodunk az állatokról. 

A hét során a Dunakanyar hegyeit is megismerjük, túrázás alkalmával. Vízre is szállunk és stabil kenuk segítségével megismerjük a környező vízivilágot. 

A tábor telefonmentes, ez is erősíti a jelenlétet. 

Nagy szeretettel várjuk kortól függetlenül a tanulni és játszani vágyó gyermekeket!

 

Idei táboraink:

július 05. – július 09.

július 19. – július 23.

Érdeklődni és jelentkezni a hello@sokszinkertmuhely.hu email címen, a 0620 370 40 66-os telefonszámon vagy a Kapcsolat menüpont alatt tudtok. Keressetek bizalommal minket.