Osztálykirándulások

$0

Campaign Target

1

Donation

$0 to go
Donated0%

Osztálykirándulások

Szeretettel várunk minden óvodai és iskolai csoportot egy különleges kirándulásra, ahol a gyerekek a természetben kerülhetnek közelebb egymáshoz és az őket éltető Földhöz.

A hozzánk látogató gyerekcsoportokat egy működő gazdaság életével ismertetjük meg; játékos és alkotó programokon keresztül tanulnak az itt élő állatokról, növényekről.

A zöldségek útja a földtől az asztalig

A gyerekekkel körbejárjuk a kertet, tanulmányozzuk a növényeket a gyökerüktől a termésükig, együtt szüreteljük és kóstoljuk meg a zsenge zöldségeket, így mindannyian örömmel fogyasztják őket.

A gabonaszemtől a kemencében sült lepényig

A kézműves malmocskában együtt őröljük a lisztet, teknőben dagasztjuk a tésztát, amit együtt formázunk és díszítünk – a gyerekek képzelőerejének eredménye minden ízletes alkotás.

Jószágaink birodalma

A gazdaságban élő kedves állatok (ló, juh, törpemalac, nyuszi, futókacsa, csirke, kakas, macska, kutya) szívesen barátkoznak a gyerekekkel, a boldog élőlények társasága mindenkit jókedvre derít. A közös etetésük, ellátásuk az adás örömét ébreszti a gyermekekben, játszva tanítja őket az élőlények felé vállalt mindennapi felelősségünkre.

Alkotó Kertműhely

Kézműves foglalkozásaink alapanyagait és témáját a természet ritmusa határozza meg, számtalan lehetőséget és érdekességet nyújt nekünk a kert. Például tél végén földgyertyák öntésével ébresztjük a természetet, tavasszal a birkanyírás után nemezelünk, nyáron gyógynövényeket gyűjtünk, belőlük készítünk ízletes szörpöket vagy gyógyító kencéket, ősszel meleg kuckókat és etetőt építünk a vadon élő és háziállatoknak.

Élmények a Dunán

Hosszabb kirándulásokhoz szívesen szervezünk vízitúrát. Szakképzett túravezetőink biztonságos hajókban mesélnek a gyerekeknek a csodálatos Dunakanyar élővilágáról, az élő folyó szépségéről és erejéről. Az egy irányba evezés erősíti a gyerekekben az összetartás élményét.

A kirándulásokat a természet körforgásához, a gyerekek korához, érdeklődéséhez alakítjuk ki a pedagógusokkal közösen. Így minden alkalomra egyedi foglalkozás-csokrot ajánlunk.

hello@sokszinkertmuhely.hu

06 20 370 40 66